Teri-Jaki
Počet porcí: 4
Složení:
600 g vepřového
masa, 2 pórky, 1 dl dezertního vína, 2 salátové okurky, špetka cukru,
sůl, vegeta, 0,5 dl sójové omáčky, 1 lžička škrobu, ocet, vývar
Příprava:
Očištěné
maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme dlaní, osolíme a zabalíme do
nich očištěné, překrájené špalíčky pórku. Spíchneme párátkem a na
rozpáleném oleji opečeme. Zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vína,
octa, vegety, špetky cukru. Pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso
vyjmeme, do zálivky přidáme na nudličky nakrájené salátové okurky a
zbytky pórku, podusíme, zahustíme máčeným škrobem, znovu krátce
podusíme, a v omáčce prohřejeme závitky masa zbavené párátek. Hotové
podáváme s rýží.